2019 begint schitterend voor Bureau Invictus. Niet alleen zijn we met een grote opdracht bij CTO Zuid bezig, maar we hebben ook nog eens uitbreiding! We hebben sinds kort namelijk onze expertgroep uitgebreid met een tweede diëtist. Maus Smeets van What About Food komt ons versterken met haar kennis, ervaring en enthousiasme. En welke diëtist heeft er nou geen signature dish, dus zo ook Maus: de Mauslireep!
Zie hieronder het recept.

Een echte hit! Mijn favoriete (glutenvrije) mueslirepen.
Tegenwoordig liggen er zoveel koekjes en repen in de winkel. Ze zien er uit alsof ze gezond zijn maar zitten vaak bomvol suiker of vet. Dit recept is een leuke manier om zelf tussendoortjes te maken zonder onbekende toevoegingen of veel suiker. Je hebt een staafmixer of keukenmachine nodig om de dadels en abrikozen fijn te hakken. Mijn tip: Gebruik plakkerige dadels, bijvoorbeeld de zachte verse dadels van AH.

De noten in het recept kun je zelf kiezen, ik gebruikte hazel- en pecannoten. Door te variëren met verschillende noten en gedroogd fruit krijg je steeds een andere smaak en zullen de repen niet snel gaan vervelen.De abrikozen kun je eventueel ook vervangen door meer dadels of gedroogde vijgen.

Ingrediënten

100 g dadels zonder pit
50 g gedroogde abrikozen
50 g noten
150 g havermout (evt. glutenvrij)
1 ei
15 g (olijf)olie
20 g honing
kaneel

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°. Bedek een vierkante (20×20) of rechthoekige vorm met bakpapier.
2. Snijd de dadels en abrikozen in stukjes. Mix ze in een keukenmachine met 1 eetlepel water tot een plakkerig mengsel.
3. Hak de noten grof en mix deze met de havermout (en evt. whey) en een snuf zout. Voeg het dadelmengsel en 1 ei toe en roer door met een vork.
4. Verwarm de roomboter kort in de magnetron tot ie vloeibaar is (bij olie hoeft dit niet). Doe de honing bij de boter/olie en voeg dit samen met een flinke snuf kaneel toe aan het havermoutmengsel.
5. Roer weer goed tot een plakkerig geheel, stort het in de vorm en DRUK GOED AAN, zorg dat het overal even dik is.
6. Bak in 25-30 minuten goudbruin. Laat 5-10 minuten afkoelen en snijd er 12 repen van.

En voila! Je hebt 12 heerlijke, gezonde Mauslirepen!