De volgende in onze voorstelmarathon is Kristin Jonvik.

Deze stoere Noorse dame is met haar kennis van sportvoeding een echte aanwinst voor ons bureau. Ze heeft in Oslo de basis gelegd, maar is in Nederland bezig de dr. voor haar naam te krijgen. Naast Bureau Invictus en haar promotietraject werkt ze ook nog eens bij NOC*NSF om te zorgen dat de zeilers en surfers nog meer medailles pakken dan ze al doen.

Als sporter is Kristin niet minder succesvol dan in haar loopbaan. Ze heeft 6 jaar eredivisie voetbal gespeeld in Noorwegen en heeft voor de jongere nationale teams gespeeld. Nu voetbal op een lager pitje staat is ze regelmatig te vinden in de hogere regionen van de grotere hardloopwedstrijden in Nederland.

Meer info over Kristin vind je hier

We legden Kristin enkele vragen voor om haar wat beter te leren kennen:

Waarom doe je mee aan Bureau Invictus?

Ik stond er meteen achter om een platform te vormen van expertisegebieden die bij elkaar komen en zo het beste advies te kunnen geven aan sporters. Op die manier worden de verschillende onderdelen bij het vraagstuk van de sporter of team goed op elkaar afgestemd. Daardoor krijgt de sporter een optimaal advies.

Wat draag je bij aan Bureau Invictus?

Met mijn achtergrond als sportdiëtiste in de topsport en ook voor fanatieke recreanten zal mijn rol vooral zijn op het gebied van voeding en lichaamssamenstelling. Daarnaast heb ik een achtergrond als onderzoeker, waarbij ik de nieuwste ontwikkelingen binnen de wetenschap gebruikt voor toegepaste adviezen. Ik vind het vooral leuk om wetenschappelijke bevindingen naar praktische adviezen te vertalen en om individuele tips te geven om doelen rondom voeding en gewicht te behalen.

Waar is in jouw vakgebied de grootste winst te behalen?

Sportvoeding is een relatief nieuw vakgebied waarbij er steeds nieuwe bevindingen uit de wetenschap komen. De grote ontwikkelingen rondom voeding zijn gericht op beter presteren en beter herstellen. De grootste winst valt te behalen bij teamsporten die complex zijn in opbouw (wisselende intensiteit en onvoorspelbaar). Mijn passie is om praktische sport-specifieke en individuele adviezen op te stellen op basis van de wetenschappelijke ontwikkelingen.